Dinner Food – Afacere stabilă

Cum e diferită mâncarea de la Dinner Food???
February 13, 2020

Într-o Românie ultraconsumeristă în care totul se termină înainte de a începe, în care legile și mediul antreprenorial se schimbă prea repede, o lume în care toate sunt pe repede înainte noi am ales să fim stabili și să ne dezvoltam corect și sigur.

Pe termen scurt este contraproductiv căci nu folosim oportunitățile la maxim, nu ne bucurăm la conjuncturi favorabile, de “megapromoții” însă pe termen lung avem de caștigat. Câștigam timp pentru o afacere matură și mai câștigam timp pentru noi și ale noastre idealuri.

Dacă ar fi să ne uitam în jurul nostru la antreprenorii care erau prezenți în piața de Horeca acum 13 ani când am început noi timid pot spune că nu mai recunosc mai nimic. Mediul s-a schimbat, jucatorii și ei, din furnizori puțini au rămas stabili și cu tradiție, și încă și mai puțini fac și bani din afacerile lor. De atâția ani noi am rămas loiali afacerii noastre și mai ales nu am schimbat stilul în care facem business.

Am ales să avem o dezvoltare organică a afacerii la fel cum facem în toate aspectele vieții noastre. Nu căutăm pastile de miraculoase pentru diverse neplăceri sau obstacole ci ne punem serios pe treaba: asumat și matur. Pentru noi antreprenoriatul este o treabă serioasă și o facem în primul rând pentru noi. Avem responsabilitatea angajaților noștri, pentru ei și familia lor Dinner Food este sursă de trai bun, este motivul pentru care vin cu bucurie la serviciu, găsesc la noi un loc dinamic dar stabil, le oferim posibilitatea să învețe și să se dezvolte dar le dăm și responsabilițăti care să îi facă asumați.

Am pornit afacerea aceasta din dorința de a oferi mâncare mai sănătoasa clienților noștri, o alternativă la tot ce găseam prezent în piață acum 13 ani. Ne doream să oferim mâncare clasic românească dar neaditivată. Mâncare cum făceau ai noștri părinți, cu carne românească necongelată, cu legume crescute în solariile noastre, muncite de mâini românești. Asa am hotărât să le dam credit furnizorilor români, mai ales producătorilor deși de multe ori prețurile erau mai mari, deși din punct de vedere logistic s-au aliniat mai greu cerințelor și necesităților noastre. Am avut încredere și susținem în continuare producătorii români pentru că suntem de părere că investind în aceștia investim de fapt într-o Romanie mai prosperă.

Probabil te intrebi DE CE afacerea noastră a rămas atâta vreme stabilă și de ce se dezvoltă de la an la an ???

Vrem să îți dezvăluim din motivele stabilității noastre și vom scrie cât mai des despre fiecare în parte. Printre principalele motive la care ne gândim sunt :

 • Gătim zilnic într-o fabrica moderna în care monitorizăm toate procesele.
 • Nu folosim scurtături. Nici în afacere nici în viețile personale.
 • Satisfacția clientului este prioritatea numărul 1 în afacerea noastră.
 • Credem că în achiziții nu cel mai mic preț este important ci relația de încredere pe care o dezvoltăm cu furnizorul și astfel un întreg pachet de benefici ulterioare mai prețioase decât banii în sine.
 • Suntem corecți! Folosim tipare de gândire și actiune etice, care încurajează sprijinul reciproc în loc de competiție.
 • Respect și responsabilitate pentru fiecare angajat în parte
 • Suntem generosi ! împartim din profitul afacerii cu toți cei care au sprijinit la dezvoltarea ei. Angajații nostri sunt plătiți mult peste media pieței; Furnizorii nostri își încasează facturile în conformitate cu termenele de plată agreate.
 • Ne bucurăm de ceea ce facem zilnic ! chiar dacă este o treabă serioasă de oameni mari și responsabili, nouă ne place să facem cu bucurie munca noastră și încurajam o stare de bine pentru angajații noștri de aceea le cream medii potrivite pentru muncă.
 • Luăm decizii de business raportându-ne la termene medii-lungi, pentru că doar așa putem construi solid pentru viitor, planurile și obiectivele de business tot așa le setăm 😊
 • Suntem optimiști în ceea ce privește mediul socio-politic din Romania, privim cu încredere către măine și pentru astăzi facem bine tot ce știm noi să facem. Schimbăm câte puțin realitatea noastră în bine în fiecare zi și îi mai sprijinim și pe cei care fac parte din microclimatul nostru să facă la fel.
 • Ne distrăm pe masura muncii noastre. Credem cu tărie că munca poate fi mai eficientă dacă esti fericit, împlinit, relaxat. De aceea le respectăm angajaților dreptul la odihnă, îi întelegem când au situații speciale și sărbatorim reușitele împreună. Concediile sunt importante!

 

Pentru că ne place ce facem și pentru că ne pricepem și mai ales pentru că facem de atât timp, fără să vrem suntem priviți ca model de succes și suntem măguliți că se întâmplă așa. În același timp am hotărât să scriem mai des despre afacerea noastră, despre provocările cu care ne confruntăm și despre soluțiile care la noi functionează. Vă invit să țineți aproape pentru că urmeaza multe materiale care vă pot ajuta să vedeți dincolo de ceea ce se vede cu ochiul liber.