Facem afaceri într-un mod etic și transparent

Protejăm interesele angajatilor
March 2, 2020
Isterie generală
March 5, 2020

 

Când am început ceea ce este azi Dinner Food nu știam foarte bine industria de alimentație publică. Deși aveam experiențe de business anterioare foarte puternice și efeciente financiar nu era nici o legătură între lumea afacerilor anterioare și Dinner Food. Nu cunosteam nici industria, nici concurența nici provocarile unei astfel de afaceri care s-au dovedit a fi total diferite de modelele de business în care activasem.

Așa că ne-am pus pe învățat, la propriu și pe integrat modele de afaceri care ne-au făcut profitatbili și puternici în alte domenii. Am învățat industria alimentară făcănd facultate de profil și lucrând cu cei mai buni doar ca să putem controla procesele și să scalăm afacerea. Altfel nu am fi putut să avem o viziune corectă pentru viitor și cel mai probabil nu am fi ajuns în forma aceasta dupa atâția ani.

Am învățat în afacerile anterioare că trebuie să stăpânești toate aspectele afacerii tale ca să devii competitiv, am învățat să acceptăm că avem de învățat și asta e o treaba tare grea deși pare simplă. Am învățat că nu doar profitul este ceea ce definește o afacere ci și modul etic în care il faci.

Am invățat din afacerile anterioare să delegăm și să alegem cu atenție oamenii cărora să le încredințăm departamentele și treptat am început să implementăm în Dinner Food toată experiența și toate celelalte modele de business anterioare.

Am făcut și greseli tocmai atunci când credeam că suntem suficient de rodați în alegerea persoanelor cheie ale afacerii și am înteles că am greșit tocmai când credeam că știm prea bine să facem asta. Greselile costa dar sunt necesare și sunt oportunități de învățare. Am greșit pe banii nostri și pe timpul nostru însă dacă nu ar fi fost așa, dacă nu ne-am fi clătinat suficient de des afacerea nu am fi reușit să o consolidăm atât de bine. Tocmai că ne-am învățat vulnerabilitațile personale și că acceptam amenințările din mediul extern ca pe ceva ce nu putem controla devenim mai atenți la prezent. Ne ascuțim simțurile și recunoaștem mai ușor situațiile cu riscuri sau oamenii alunecosi.

Ne luam în continuare o doza de umanitate însă nu vom repeta erorile anterioare. Ne pregătim de o creștere majora ceea ce crește și posibilele erori umane. Știm să ne întoarcem de fiecare dată la valori atunci când există amințări și riscuri și le evaluăm prin sprisma aceasta, a valorilor, ceea ce face ca pe termen lung să luăm decizii corecte. Chiar și atunci când gândim în defavoarea profitului.