Punem lupa pe comportamentele pozitive

Isterie generală
March 5, 2020

E un sport național foarte competitiv la noi în România-Jelania sau plânsul de milă. Atenție, nu vorbim de compasiune aici, ci de modelul acela care veșnic plânge iarna că e prea frig și ninge pentru ca vara să îi fie dor de iarnă căci este asudat și nefericit. Este un sport național plânsul acesta de milă tocmai căci se termină fix atunci când se termină și interactiunea fără însă se se modifice vreun comportament. Ne arătăm nemultumirea despre politica dar nu mergem la vot, ne deranjează încalzirea globală și vara care ne sufoca dar nu luăm în considerare ca o zi pe saptaman de exemplu să folosim metroul în locul mașinii, ne deranjează gunoaiele de pe străzi dar puțin mai târziu aruncăm guma pe jos sau mai știu eu ce ambalaje.

Despre, bocitul acesta vorbim noi 😊

Noi am constat că e foarte greu să ieși din tiparul acesta de gândire deși știi clar că nu aduce niciun beneficiu, bașca mai și consumă extra timp și energie. E greu căci așa am fost educați și în jurul nostru se joaca în liga mare..

Oricum, nu despre boceala vreau să vă zic astăzi, ci despre cum am reusit noi să schimbăm mentalitatea asta în rândul angajatilor noștri.

Noi punem lupa pe aspectele pozitive, îi vânăm pe oamenii care fac bine și ii premiem astfel încât să se simtă apreciați, îi spijinim atunci când au necazuri căci în felul asta vor fi suport și ei mai departe pentru colegii lor, îi laudăm tare să se auda și în magazinele lor și mai departe, la concurență. Vrem să știe și ei că noi avem oameni valorosi care aleg să facă în loc să se plângă.

Evident, nici la noi nu merg toate ca pe roate, și nici nu cred ca este posibil într-o afacere de dimensiunea aceasta care se bazează exclusiv pe oameni, așa că nu putem decât să investim în ei. În fiecare din angajații noștri, investim încredere și îi ajutăm să crească, încet, organic și stabil. Să le creasca motivația internă și bucuria cu care fac treabă. În felul acesta vor gafa mai puțin și vor fi dispusi să învețe mai mult.

Le vânăm comportamentele pozitive și îi încurajăm constant să își îmbunătățeasca nivelul pentru că asta îi vizează direct pe ei și calitatea vieții lor.

Ne plac echipele sudate și știm că acestea fac diferența între locațiile care sunt mai profitabile și cele care nu performează. Modul în care oamenii interacționează între ei în interior, felul în care sunt dispuși să se ajute și să își ierte bâlbele. Faptul că se susțin chiar în vreme de criză.

Ne mândrim cu echipe compacte și eficiente și echipe care sunt în lucru pentru a-și găsi echilibrul. Știm că ține de noi să le identificăm corect rolurile și să instruim sefii de locații.

Ne place să facem treabă chiar și atunci când nu e tocmai simplu. Doar așa putem schimba puțin din realitatea noastră. Zi de zi, câte puțin, tot e mai bine decât să te plângi că nu merge.